Ofte stilte spørsmål

Her finner du ofte stilte spørsmål til oss og svar på disse. Finner du ikke svar på ditt spørsmål må du gjerne ta kontakt med oss på post@rindalslist.no.

Ofte stilte spørsmål om lister

Alle våre malte lister finnes i hvitfargen NCS S 0502-Y Bomull. Standard glansgrad er 25-30.  

I tillegg lagerfører vi et bredt sortiment i fargen NCS S 0500-N Klassisk hvit og et mer begrenset utvalg i fargen NCS S 8500-N Dempet Sort.  På bestilling kan vi male lister og foringer i ønsket NCS S farge, og i glansgrad 10 eller 25-30. Ta kontakt med forhandler for pris.

Våre lister i lakkert eik har glansgrad 15 (+/- 5)

Vi kan male lister og foringer i ønsket NCS S farge. Standard glansgrad er 25-30, men vi kan også levere i glansgrad 10. Ta kontakt med forhandler for pris.

Vårt standardsortiment av malt listverk har glansgrad mellom 25-30. Våre lister i lakkert eik har glansgrad 15 (+/- 5)

Fallende lengder betyr at lengden varierer. En del av våre ubehandlede lister leveres i fallende lengder. Malte lister leveres i faste lengder, oftest på 4400mm eller 2400mm.

Gerikt er det samme som en karmlist. Karmlist/gerikt er en list som dekker fugen mellom dør eller vinduskarm og vegg-kledning.

Ofte stilte spørsmål om panel

Ta nøyaktig mål av flaten som skal dekkes av panel og regn ut antall kvadratmeter (m2).

Eksempel: en veggflate som er 4,0 m lang og 2,4 m høy skal kles med panel.
Arealet blir 4 x 2,4= 9,6 m2. Resultatet ganges med verdiene under.

Antall løpemeter panel montert per kvadratmeter:
Vårt panel i 117mm bredde: 9,26 løpemeter pr. m2.
Vårt panel i 192mm bredde: 5,47 løpemeter pr. m2.

Kapp er ikke inkl. i de beregnede verdiene fordi dette varierer mye, men det vanlige er å beregne 7-10 % kapp.

Trenger du hjelp til å beregne. Ta med nøyaktige mål til forhandlerne så hjelper de deg med dette.

For detaljerte monteringsanvisninger anbefaler vi at du bruker Byggforsk sine detaljblad om innvendig panel (se www.byggforsk.no).

Vi ønsker at du monterer dette panelet med skjult spikring eller skruing og at det monteres med en skrue eller spiker per lekt.

Karatpanel er et eksklusivt og ekstra stabilt panel. Panelet er nedtørket til 8-9% fuktighet og vil holde seg stabilt.

Før panelet monteres bør bygningen være oppvarmet en tid og ha tørket ut. En vanlig regel er at bygget skal være lukket, oppvarmet, uttørket og utluftet. Den relative luftfuktigheten (RF) bør ikke overstige 50 % ved ca. 20 °C.  Dette er særlig viktig i bygg med støpt plate på grunn. Panel skal alltid oppbevares innendørs på et tørt egnet sted. Før montering er det nødvendig å akklimatisere panelet. Anbefalt er en periode på 2-5 dager før montering.

Oppbevaring utendørs av denne paneltypen fører til bortfall av reklamasjonsrett.

På Rindalslist sitt panel benyttes egne farger og disse kan etterbestilles hos oss, til bruk på for eksempel flikking, listverk, utforinger, limtredragere mm. Legg merke til at etterbestilt beis kan gi noe mørkere sjattering på grunn av ulik påføringsmengde.

Ofte stilte spørsmål om spiler

Det kommer an både på budsjett og bruksområdet.

Strukturfoliert MDF er det mest prisgunstige valget, med 100 % stabil kjerne. Denne er også den mest lysekte.

Finert MDF har ekte tre på utsiden, og en kjerne av 100% stabil MDF (fiberplate med middels tetthet).

Heltre er det sterkeste materialet, men også det dyreste. Skal alle fire sider av spilene vises bør du imidlertid velge heltre, slik at også den fjerde siden kan behandles 

De fleste av våre spiler er behandlet på tre sider – en flatside og to kanter, og den bør derfor monteres med den ubehandlede siden mot vegg eller tak.

Skal alle fire sidene være synlige må du selv etterbehandle den fjerde siden. Vi kan også anbefale spilen 30x50x2700 MDF 4sidig lys eik med nobbnummer 60050699 som er behandlet på alle fire sider.

Ja, hvis disse er ubehandlet og rommet er godt ventilert. Men det er viktig å huske at dersom du skal bruke spiler på badet, skal de plasseres utenfor våtsonen. 
Mdf og behandlede spiler anbefales ikke og gir ikke reklamasjonsrett grunnet fukt.

Spiler kan festes med 2 stk. panelstift pr. 600mm eller for skjult innfestning med vårt spilebeslag.

Spørsmål om Rindalslist

Nei, Rindalslist er en grossist som leverer produkter til byggevarebutikker over hele landet. Oversikt over alle våre forhandlere finner du på vår forhandleroversikt. Er du usikker på hvor du kan finne våre varer i ditt nærområde, ta kontakt med oss på post@rindalslist.no så hjelper vi deg å finne en forhandler.

Forhandlerne vi leverer til har ulike sortiment og vi har ikke oversikt over hvilke varer som lagerføres hos den enkelte forhandler. Finn din nærmeste forhandler av Rindalslist sine vare her.

Tips: gjør et generelt google-søk på varens nobbnummer. Da vil dere få treff hos de byggevarekjedene som fører den aktuelle varen, og finne nærmeste butikk som har varen som lagervare eller bestillingsvare.          

NOBB er byggenæringens felles vareportal. Et nobbnummer er et unikt varenummer som benyttes på tvers av alle byggevarekjeder. Varens nobbnummer finner dere på den aktuelle varen her på sidene våre, og det kan være lurt å ta med til forhandler ved bestilling/forespørsel for å sikre at det blir riktig vare.

Våre forhandlere har vareprøver og utstillinger i sine butikker. Ofte kan vi også sende vareprøve i posten, ta kontakt med vårt ordrekontor: post@rindalslist.no

Våre forhandlere har vareprøver og utstillinger i sine butikker. Størrelse og omfang av utstillinger varierer. Ta gjerne kontakt med forhandler på forhånd eller ta kontakt med oss på post@rindalslist.no så skal vi forsøke å hjelpe deg.